Στο συγκεκριμένο εβδομαδιαίο report, η ομάδα του Finance αναλύει την πορεία εφτά βασικών χρηματιστηρίων του κόσμου. Παράλληλα ερμηνεύει μέσω των τωρινών εξελίξεων την εβδομαδιαία μεταβολή τριών βασικών commodities, του φυσικού αερίου, του χρυσού και του WTI Crude Oil.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια στα οποία αναφέρεται η έκθεση, παρουσιάστηκε μία μεταβλητότητα κυρίως στις βασικές μετοχές, οι οποίες σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, οι εταιρικές μετοχές, αλλά και ζητήματα που συνάδουν με την ζήτηση διάφορων κλάδων, συντέλεσαν στην επέλευση των επισυναπτόμενων μεταβολών των δεικτών.

Το πετρέλαιο της Αμερικής παρουσίασε ανοδική πορεία, αποτέλεσμα των μειώσεων της προσφοράς από τα κράτη του OPEC, των διενέξεων στη Μέση Ανατολή και ενός πιο αδύναμου δολαρίου, παρά την αύξηση στα αποθέματα του πετρελαίου. Το φυσικό αέριο συνέχισε την καθοδική πορεία των τελευταίων μηνών, με τα αυξημένα αποθέματα να μην επιτρέπουν την μεταστροφή του bearish κλίματος στην αγορά, παρά την μείωση της προσφοράς περαιτέρω. Τέλος, το πολύτιμο μέταλλο κατέρριψε ξανά ιστορικά υψηλά. Μεγάλη έμφαση προσδόθηκε στην ανακοίνωση του δείκτη PCE, που έμμεσα επηρεάζει το χρυσό, μέσω των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής.

Inefan-Weekly-Outlook-Report-3

This Post Has One Comment

Απάντηση