• Η πανδημία φανέρωσε την αλήθεια για το εργασιακό περιβάλλον;
  • Προτεραιότητα η οικονομική ευημερία ή η ψυχολογική ευμάρεια;
  • Το κύμα της μεγάλης παραίτησης εκδηλώθηκε στα μέσα της πανδημίας και γιγαντώθηκε μετά την παύση των μέτρων.
  • Το φαινόμενο της Μεγάλης Παραίτησης είναι μήπως ένας ρηξικέλευθος τρόπος να αλλάξει ο εργασιακός τομέας;

Στις αρχές του 2021 άρχισε να παρατηρείται ραγδαία αύξηση παραιτήσεων των εργαζομένων στις Η.Π.Α.. Το κύμα αυτό ονομάστηκε η «Μεγάλη Παραίτηση» και επινοήθηκε από τον Anthony Klotz,καθηγητή Management στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Ήταν ο πρώτος που πρόβλεψε την μαζική έξοδο των εργαζομένων λόγω των πολύμηνων lockdown. Η αντίδραση των ανθρώπων για το εργασιακό τους περιβάλλον ήταν φυσική απόρροια της πανδημίας, λόγω της ψυχολογικής κλιμάκωσης και της οικονομικής αβεβαιότητας. Ωστόσο, το κύμα αυτό δεν σταμάτησε εκεί, αφού μέχρι και σήμερα βλέπουμε την ισχύ του. Τα  ποσοστά που σημειώνει καθημερινά έχουν αρχίσει να δημιουργούν «πυρετό» στους εργοδότες και ανησυχία για την πορεία της οικονομίας.

Προτεραιότητες: Ο λόγος παραίτησης

Η ανοικοδόμηση της οικονομίας και η επαναφορά της ισορροπίας της δεν έχει με το μέρος της τους πιεσμένους εργαζομένους. Με μια πιο διεισδυτική ματιά, οι στάσιμοι μισθοί, το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και η ψυχολογική κόπωση δημιούργησαν συναισθήματα αποστροφής για τους  Millennials  και τους Generation Z. Όμως, η ζήτηση για  κάλυψη των αναγκών των πολιτών είναι ασταμάτητη. Ο ανασχηματισμός αυτός προκλήθηκε από την αύξηση της ζήτησης, που είναι απόρροια της καταστολής της παραγωγής εν μέσω καραντίνας. Την ίδια στιγμή ένα παρόμοιο κίνημα, το «lie flat», της Κίνας διογκώνεται. Ο λόγος είναι το εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας 9:00 π.μ. – 9:00 μ.μ., έξι μέρες την εβδομάδα. Ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την δουλειά τους είναι σημάδι μίας δομικής ψυχολογικής αλλαγής.

Πισωγύρισμα στην εργασία: αποτέλεσμα της ανάγκης για παραγωγή

Ο ανασταλτικός παράγοντας που έθεσε σε τέλμα την αντίδραση των εργαζομένων ήταν όταν έφτασε η στιγμή να καλυφθούν οι ανάγκες τους για αγαθά ως καταναλωτές. Για να αναπληρωθεί το κενό αυτό οι επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε αναζήτηση επιπρόσθετου προσωπικού. Στις Η.Π.Α. συνέβη το παράδοξο με τις αγγελίες για εύρεση εργασίας να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Όμως, η ανταπόκριση που είχαν δεν ήταν η αναμενόμενη. Αντίθετα, αρκετοί ήταν αυτοί που παραιτήθηκαν σε μία περίοδο, που οι περισσότεροι βρισκόντουσαν σε αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας. Τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος αυτού προέρχονται από την περίοδο της οικονομικής αιμορραγίας. Την περίοδο δηλαδή που η ψυχική κούραση αποτέλεσε εναρκτήριο λόγο για να επανεξεταστούν οι προτεραιότητές των εργαζομένων.

Για να φανούν όλες οι εκφάνσεις του προβλήματος οφείλουμε να διερευνήσουμε τις κύριες αιτίες. Δεν είναι τυχαίο που τα μεγαλύτερα ποσοστά παραίτησης τα συναντάμε στις ηλικίες των 30 και 45 ετών. Ποσοστά που αποδεικνύουν την κορύφωση των παραιτήσεων τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας ακάλυπτες 10,9 εκατομμύρια θέσεις. Ωστόσο, παρατηρήθηκε μείωση του φαινομένου των παραιτήσεων στις ηλικίες των 20 και 25 ετών. Πιθανότατα λόγω του συνδυασμού της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητάς τους και της μειωμένης ζήτησης για εργαζομένους εισαγωγικού επιπέδου. Μέσω μιας πιο χαλαρής προσέγγισης στην εργασία σε συνδυασμό με την πληθώρα κενών θέσεων, μπορούν να παρακινηθούν τα άτομα να εγκαταλείψουν μια δουλειά, που δεν ανταποκρίνεται πλέον στις προσδοκίες τους και να απευθυνθούν σε άλλη. Ο επαναπροσδιορισμός και η οικονομική αναζωπύρωση έχουν ως στόχο την ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής του ατόμου.

Επίλογος

Η πίεση για επιτυχία και άνοδο στην οικονομική σκάλα της ζωής δεν αποτελεί μονόδρομο για τους ανθρώπους. Το φαινόμενο της μεγάλης παραίτησης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους εργοδότες, οι οποίοι παρόλες τις παραιτήσεις που λαμβάνουν επιλέγουν να «εκπλήσσονται». Όμως, το πρόβλημα αυτό γιγαντώνεται έχοντας έμμεσες αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις. Και πρόκειται για συνέπειες που θα γίνουν αντιληπτές μακροπρόθεσμα με σοβαρές επιπτώσεις στο εργασιακό – και κατ’ επέκταση στο οικονομικό – γίγνεσθαι.

Πηγές:

progressive.org, cnbc.com, naftemporiki.gr, tovima.gr

Απάντηση